icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin

Zij-instromer Pedagogisch Medewerker

20-36 uur | Locatie: diverse

Wil je werken in de kinderopvang, maar beschik je nog niet over de juiste kwalificaties?
TIKO helpt je op weg. Word zij-instromer in de kinderopvang!

Heb je ervaring in de kinderopvang, maar voldoet jouw diploma niet (meer) aan de huidige eisen voor het werken op de dagopvang, peuteropvang of buitenschoolse opvang (BSO)?
Of heb je juist geen ervaring, maar bijvoorbeeld wel een diploma in de gehandicaptenzorg, activiteitenbegeleiding, sociaal werk of een ander diploma in de zorg en welzijnssector?
Bij TIKO kun je een zij- instroom traject volgen waarbij je je binnen 3 maanden kwalificeert om in de kinderopvang te werken!
Dit opleidingstraject bieden wij in samenwerking met Spiekr kenniscentrum kindontwikkeling aan.
We hebben op verschillende vestigingen in onze regio's mogelijkheden om als zij-instromer aan de slag te gaan. 

Wat vragen wij?

Doe de diplomacheck en kijk of je in aanmerking komt voor dit zij- instroom traject. Opleidingen waar A2 of B2 bij staat komen in aanmerking voor het zij- instroom traject. A2 kwalificeert voor dagopvang en BSO. B2 kwalificeert voor BSO.

Tijdens het zij- instroom traject kom je te werken op één van onze vestigingen.De opleidingskosten worden door TIKO vergoed. Hiervoor teken je een studieovereenkomst. Daarnaast krijg je van ons een leerarbeidsovereenkomst van minimaal 20 uur per week.

De opleiding via Spiekr duurt 2 tot 3 maanden. Verspreid over deze periode heb je 3 dagdelen les, volg je 10 tot 15 uur e-learning modules en voer je op een van onze vestigingen jouw praktijkopdrachten uit.
Op de werkvloer word je begeleid door een werkbegeleider en enthousiaste collega’s die jou graag alle kneepjes van het vak leren. Na het behalen van de opleiding ontvang je een certificaat dat voldoet aan de eisen van de cao kinderopvang.
Je hebt een grote mate van zelfstandigheid en doorzettingsvermogen nodig, want het is een snel en intensief opleidingstraject. Tevens dien je te beschikken over eigen vervoer.

Na afronding van het zij- instroom traject bieden we je verdiepende trainingen om je verder te bekwamen. Bijvoorbeeld scholing voor het werken op een VVE-groep, waar peuters extra ondersteuning krijgen in hun ontwikkeling.
We kijken samen met jou welke certificaten je nog meer nodig hebt. We werken hierbij samen met Onderwijs met LEV.

Zin in deze uitdaging?

Stuur dan je CV en motivatiebrief naar werkenbij@tikokinderopvang.nl 
of  Vul hier het sollicitatieformulier in!

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze vacature, neem dan contact op met Petra Dijkstra (directeur kinderopvang). Dit kan via de mail p.dijkstra@tikokinderopvang of via tel. 0511-543017.