icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin

Buitenspelen op de BSO

We beschikken over ruime buitenspeelplaatsen waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen en hun energie kwijt kunnen.

Bij TIKO vinden we buiten spelen erg belangrijk. We zoeken daarin het evenwicht tussen veiligheid en uitdaging. Kinderen moeten beschermd worden tegen gevaar én kinderen moeten met grenzen en gevaar leren omgaan. Veilig spelen gunnen we onze kinderen natuurlijk allemaal. TIKO heeft ook niet voor niets geïnvesteerd in gecertificeerde buitenspeelplaatsen en toestellen. Echte ongelukken en echt gevaar moet je gewoon ver weg houden van kinderen. Kinderen hebben ons nodig om ze te beschermen tegen gevaren die ze zelf nog niet kunnen overzien, maar daarnaast hebben kinderen ook uitdaging nodig.

Kinderen hebben ruimte nodig om te spelen, te groeien en zich te ontwikkelen. Maar ook om te ontdekken, uit te proberen, te herhalen en zo vaardigheden op te doen. Verder is ruimte belangrijk om sterk, lenig en handig te worden waardoor ze zelfvertrouwen krijgen en lekker in hun vel zitten.

Kinderen mogen bij ons ook vies worden. Het is natuurlijk mogelijk om kinderen oude (speel) kleding mee te geven. Er bestaat immers geen slecht weer, alleen slechte kleding!

Er is een aparte berging waarin het buitenspeelgoed kan worden opgeborgen. De bestrating leent zich voor fietsen, steppen, tekenen met stoepkrijt, etc. Er is een rustige zone waar gegeten, gedronken,  en rustig gespeeld kan worden. Als er geen bomen zijn zorgen grote parasols en schaduwdoeken voor voldoende schaduw.