icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin

Op zoek naar een gastouder?

Op zoek naar opvang in een gezin in je eigen dorp? Als je werkt wil je jouw kind met een gerust hart kunnen achterlaten bij een lieve gastouder. Iemand die je zoon of dochter aandacht en warmte geeft. Wij zoeken voor jouw een geschikte gastouder die aan je wensen voldoet. In een eerste kennismakingsgesprek met de gastouder kun je samen kijken of het klikt. Pas daarna wordt de opvang definitief geregeld.

Na aanmelding zoeken wij voor jou een gastouder die precies past bij je gezin. We letten daarbij op: manier van opvoeding, levensovertuiging, aanwezigheid van huisdieren en leeftijden eigen kinderen van de gastouder. Je geeft zelf je wensen aan. Als we een gastouder gevonden hebben, volgt er een uitgebreid kennismakingsgesprek. Pas als het klikt tussen jou en de gastouder wordt de opvang definitief geregeld. Voordat de opvang start doen we een risico-inventarisatie in het huis van de gastouders. Is het er veilig voor je kind? Zijn er aanpassingen nodig zodat het kind zich niet kan bezeren? We geven tips en adviezen op het gebied van het veilig maken van huis en tuin.

Zelf al een gastouder gevonden?

Het is ook mogelijk zelf een gastouder "mee te nemen" naar TIKO. Dat kan een bekende zijn, een buurvrouw, maar ook een familielid zoals een tante of oma van de kinderen. Zolang ze maar bereid is aan de eisen voor gastouders te voldoen is er een hoop mogelijk.

Opvang aan huis

In plaats van opvang bij de gastouder thuis bestaat er ook de mogelijkheid om bij je thuis de kinderen op te laten vangen. Deze vorm van opvang kent andere regels en andere tarieven. Wij maken onder andere gebruik van de Regeling dienstverlening aan huis. Meer weten? Neem dan contact met ons op.