icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin

Verzorging baby’s

Na de bevalling en het verlof weer aan het werk? Bij ons is je baby in goede handen zodat je met een gerust hart weer aan de slag kunt. Onze ervaren groepsleidsters zorgen voor vertrouwde en veilige opvang van je kleintje.

Baby’s speciaal plekje in de groep

Onze groepsleidsters volgen zo veel mogelijk het dagritme van je kind. Zij zorgen voor een goede schriftelijke en mondelinge overdracht naar de ouders over de wensen rondom voeding (tijden, hoeveelheden, etc.), verschoning en slapen. Aantekeningen over wat en wanneer je baby heeft gegeten en hoe de dag is verlopen worden uitgewisseld via ons Ouderportaal.

Baby’s hebben altijd vaste verzorgsters op de groep, die het kind en zijn behoeftes goed kennen en de afstemming met de ouders voor hun rekening nemen. Zij volgen de ontwikkeling van baby’s en stimuleren deze door het aanbieden van passende activiteiten, zoals liedjes, (beweeg)spelletjes en het voorlezen van prentenboeken. Onze groepsleidsters hebben een aanvullende opleiding gevolgd t.a.v. de verzorging en ontwikkeling van baby’s (per 2025 verplicht, vanuit de Wet Kinderopvang).

Eten

Moeders kunnen langskomen om borstvoeding te geven, hun afgekolfde moedermelk of flesvoeding meegeven, net wat je zelf wilt. Tijdens de intake kun je precies aangeven wat je wensen zijn.

Bij TIKO vinden we het belangrijk om baby’s te voeden in een rustige omgeving. Tijdens het voeden wordt er gezellig met hem/haar gepraat, geknuffeld en hebben we onverdeelde aandacht voor je baby.

Slapen

Het bedritueel van thuis wordt door de leidsters overgenomen. Bijvoorbeeld: knuffel mee, slaapzakje aan, speen mee, liedje zingen, enzovoort. Kinderen slapen in slaapkamertjes met goedgekeurde, veilig afgesloten bedjes onder regelmatig toezicht van de groepsleidsters. Het kind slaapt zoveel mogelijk in een “eigen” bedje in een vertrouwde omgeving. Wij werken met het protocol veilig slapen.

Inrichting

Op alle groepen staan hoge boxen of/en grondboxen waarin baby’s veilig kunnen spelen en kruipen. Er is een ruim aanbod van veilig speelgoed aanwezig op alle groepen, ook voor de allerjongste kinderen.