icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin

Ervaringen op de kinderdagverblijven met Piramide

Ervaringen op de kinderdagverblijven met Piramide

Groepsleiding van De Tovertún

Bij Piramide komen er verschillende uitdagende thema’s aan bod waar we gemiddeld 4 weken mee werken.

We beginnen het thema door het lokaal in te richten met zichtbare plaatjes en een thema tafel. We merken dat de kinderen hier heel enthousiast van worden en nieuwsgierig zijn naar wat er verder gaat gebeuren. Elke week breiden we het thema uit en gaan we dieper op het onderwerp in. Dit doen we doormiddel van boekjes, liedjes en verschillende activiteiten die we op een speelse manier aanbieden. Bij elk thema komen nieuwe begrippen aan bod die de kinderen leren.

Ook proberen we kinderen de thema’s te laten ervaren door bijv. in de herfst naar buiten te gaan en daar samen bladeren, kastanjes etc. te zoeken en hierover in gesprek te gaan. Het door de bladeren rennen vinden de kinderen prachtig!

We maken een hoek waar de kinderen het thema kunnen spelen, bij het thema “ziek en gezond” maken we bijvoorbeeld een hoek met doktersspullen. Door het thema met de kinderen te spelen leren ze spelenderwijs het thema en de bijbehorende begrippen kennen.

Als we kinderen aan het eind van de dag trots aan hun ouders horen vertellen wat ze de dag hebben geleerd, motiveert dit ons als leidsters steeds weer om met Piramide te werken!”